Poročilo občnega zbora-2.2.2019

V soboto 2.2.2019 je bil  v prostorih gasilskega doma Godovič 112 redni občni zbor PGD Godovič. Na občnem zboru je bil opravljen podroben pregled delovanja društva v letu 2018. V letu 2018 so bile glavne aktivnosti usmerjene gradnjo doma. Člani so opravili preko 900 prostovoljnih ur. Zelo pohvalno je, da društvo kljub veliki angažiranosti z gradnjo ni zanemarilo osnovne dejavnosti in da so bile aktivne vse komisije. V letu 2018 je bilo 7 intervencij, v katerih je posredovala operativna enota.

Iz predstavljenih planov za leto 2019 je bilo razvidno, da bo leto 2019 zelo aktivno. Po planu poveljstva bo imela operativna redne vaje. Člani se bodo izobraževali za specialnosti, ki so potrebne za uspešno posredovanje na intervencijah. Aktivno se bo delalo z mladino. Organiziralo se bo tudi več dogodkov, kot so Florjanova maša z blagoslovom vitraža na gasilskem domu, dan odprtih vrat z delavnicami, ki bodo izobraževale krajane kako reagirati v primeru raznih nesreč, strokovna ekskurzija in sodelovanje pri ostalih dogodkih.

Največji finančni zalogaj bo nadaljevanje gradbenih del na gasilskem domu. Koliko se bo naredilo je odvisno od sredstev, ki jih bo vodstvo društva uspelo zagotoviti. Na občnem zboru je bilo večkrat poudarjeno, da je investicija zastavljena zelo široko, kar presega potrebe in zmožnosti društva. Izražena je bila zahvala in priporočilo za donacije vsem donatorjem, ki so in še bodo spoznali, da adaptacija gasilskega doma ni namenjena samo gasilcem ampak širši lokalni skupnosti.

Občni zbor je tudi enoglasno sprejel nov »Statut društva« in »Pravilnik o disciplinskem postopku v PGD Godovič«.

Na pomoč!

Prostovoljno gasilsko društvo Godovič