Novoletna poslanica 2022!

 

Spoštovani!

 

Živimo v enem najbolj zapletenih trenutkov zgodovine. Način življenja nam že poldrugo leto narekuje stari/novi/koronavirus.

V letu 2021 smo kljub zaostrenim razmeram uspeli nadaljevati s prenovo gasilskega doma. V spodnji etaži smo v celoti zamenjali elektroinštalacije, obnovili smo omete in prepleskali garaži ter dokončali kopalnico. Želimo si, da bi vam »Ob dnevu odprtih vrat« v letu 2022 novo pridobitev s ponosom predstavili.

Ko so se epidemiološke razmere v juniju 2021 stabilizirale, in je bila epidemija preklicana, smo izvedli več vaj, kjer smo poleg rednih gasilskih vaj vključili tudi pregled celotnega hidrantnega omrežja, kjer smo opazili kar nekaj pomanjkljivosti. O tem  smo obvestili tudi odgovorne službe v občini Idrija.  V domačem kraju smo posredovali na dimniškem požaru, pri gašenju požara v vasi Zavratec, ekipa prvih posredovalcev pa se je na klic 112 odzvala dvakrat. Ta posredovanja so pokazala, kako nujna je hitrost, saj se bije čas za minute med življenjem in smrtjo. V pomoč prvim posredovalcem smo kupili  prenosni defibrilator, ki bo stalno nameščen v intervencijskem vozilu.   

Covid ukrepi so najbolj prizadeli delo z mladino, ki je v celoti odpadlo. To dejstvo je za društvo najbolj zaskrbljujoče. Konec septembra smo imeli pripravljeno poučno promocijsko delavnico za vrtec in osnovno šolo, na kateri bi bili na igriv in poučen način prikazani primeri začetnega požara in preventivni ukrepi, s katerimi se lahko srečajo otroci pri vsakdanjem delu. Žal jo zaradi karantene učencev in slabega vremena nismo uspeli izvesti. Znan rek pravi, da na mladih svet stoji. Zato mora biti glavni cilj in vodilo društva aktivno posvečanje vzgoji in izobraževanju mladine.

V letu 2022  načrtujemo nadaljevati z obnovo gasilskega doma,  s preventivnim delom in delom z mladino. Kot največje društvo v vasi se zavedamo, da je naša dolžnost, da smo tukaj za vas, krajane. To je naše poslanstvo in izvrševali ga bomo, dokler bomo lahko. Skupna želja  je, da bi zopet obudili družabno življenje na vasi. V letu 2021 zaradi ukrepov nismo mogli izvesti nobenega dogodka na katerem bi pridobili finančna sredstva za nadaljevanje investicije. Zato se na vas obračamo s prošnjo za finančno pomoč.

Prostovoljne prispevke lahko darujete na TRR: SI56 0475 2000 0402 503.

Za vaš prispevek se vam v naprej zahvaljujemo.

V upanju na čim hitrejše izboljšanje stanja, vas pozdravljamo z gasilskim pozdravom: »Na pomoč!«

 

Upravni odbor PGD Godovič

Godovič , december 2021