Letovanje gasilske mladine 2023

PGD Godovič, julij 2023

Gasilska zveza Idrija je tudi letos organizirala izobraževalni tabor gasilske mladine v Umagu, ki je potekal od 24. 7. 2023 do 29. 7. 2023. Gasilski tabor je potekal v sodelovanju s taborniki Rodu kranjskega jegliča. Tabora so se udeležili tudi naši mladi gasilci  iz Prostovoljnega gasilskega društva Godovič. Z njimi je bila naša mentorica Lucija.
Dan se je vedno pričel z jutranjo telovadbo, ki je dodobra predramil zaspano mladino. Bivali so v šotorih in so tako imeli priložnost in čas, da so se učili samostojnosti pri pospravljanju, oblačenju ter strpnosti in spoštovanju drug drugega ter pomoči drug drugemu.
Mladina je na taboru spoznala veliko novih gasilskih veščin s pomočjo pridnih mentorjev iz različnih gasilskih društev pod okriljem GZ Idrija. Tekom tedna so se učili vaje razvrščanja, prve pomoči, spoznali izolirni dihalni aparat, se pomerili v orientaciji in se urili v reševanju iz vode. Čas po kosilu in večerni čas je bil namenjen igri, druženju, zabavi in prostemu času. Poleg vsega dogajanja pa je mladina  v nočnem času vedno poskrbela, da zastava gasilske mladine ni izgubila svojega mesta na drogu. Ob koncu se zahvaljujem Gasilski zvezi Idrija za organizacijo tabora ter vsem mentorjem za predanost in skrbnost.